Zwangerschap

De zwangerschap! Iets meer bijzonders dan dat bestaat er niet. Een prachtig mini mensje dat aan het groeien en bewegen in je buik is! Laat deze prachtige periode vast leggen, zodat je altijd fijn terug kan kijken na deze periode. En ook vooral om te laten zien hoe mooi (en ook sexy) je kan zijn tijdens deze prachtige tijd!

De meest gebruikelijke periode is tussen de 32 en 34 weken. Hierbij is de buik meestal in de mooiste vorm en zit de buik nog “hoog”. Voor deze periode kan de buik nog niet egaal rond zijn en na deze periode kan het zijn dat je buik lager gaat hangen vanwege het indalen van de baby. Natuurlijk is dit per persoon verschillend en hou ik ook rekening met de wensen van jullie.

Veel vrouwen durven niet in de blote buik op de foto vanwege hun striae. Meestal is dit wel netjes weg te werken, dus als dat de reden zou zijn dat je dit niet wilt, kun je dit dus alsnog doen!

Zwangerschappen worden eigenlijk altijd gefotografeerd op een witte of zwarte achtergrond bij mij. Geeft de keuze van je achtergrond vooraf aan mij door. Buiten op locatie kan natuurlijk ook, maar dan is het wel wat lastiger qua omkleden en accessoires. In de studio heb je ook altijd ideale lichtomstandigheden en meer privacy. 

Toekomstige broertjes/zusjes en partners mogen ook mee op de foto. Het is net wat jouw wens is. Het is wel zo dat als kleinere kindjes meekomen, de focus wat verder weg dwaalt als ze druk zijn en niet goed meewerken. Dit is dan natuurlijk wel op eigen risico!

Ik beschik over een aantal mooie zwangerschapsjurken. Deze vind je onder het kopje “Beschikbare  jurken”. Kijk hier vooraf na, zodat je tijdens je shoot daar niet meer over hoeft na te denken. Het liefst geef je dit al vooraf aan  mij door zodat ik alles klaar kan leggen en ook eventuele andere zaken met je kan bespreken.

Tips qua achtergronden:

Wit:

Een spijkerbroek met een witte bandeau/bh of wit jurkje is enorm leuk. Andere lichte kleurtjes staan hier ook erg mooi op. Ik zou persoonlijk geen donkere kleuren op een witte achtergrond dragen. Als een partner of kindje meekomt, zorg er dan voor dat jullie op elkaar afgestemd zijn qua kleding. Weet je dus vooraf al welke jurken je wilt? Probeer dan ook de kleding van de anderen hierop aan te passen. Dit kunnen we eventueel ook samen overleggen wat het beste is. 

Zwart:

Vind je schaduwfoto’s erg mooi? Dan zou ik een zwarte bandeau/bh aandoen en een donkere spijkerbroek of legging. Wil je samen met je partner dit soort foto’s? Dan graag voor de partner ook een donkere broek en eventueel zwarte t-shirt of bloot bovenlijf.

Voor de andere foto’s wordt er vaak voor grijs, zwart, donkerblauw of andere kleuren gekozen. Als een partner of kindje meekomt, zorg er dan voor dat jullie op elkaar afgestemd zijn qua kleding. Weet je dus vooraf al welke jurken je wilt? Probeer dan ook de kleding van de anderen hierop aan te passen. Dit kunnen we eventueel ook samen overleggen wat het beste is.

Het boeken van zwangerschapshoots kun je het beste vanaf de 20/22 weken doen. Dan heb je de belangrijkste echo’s gehad en ben je nog ruim op tijd om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt. Wil je last-minute toch nog je zwangerschap vast laten leggen of ben je al wat verder? Dan kun je altijd contact opnemen om te kijken of er nog een plekje voor je is!

Fotoshoots met kinderen zijn altijd op eigen risico. Het kan natuurlijk voorkomen dat kinderen iets anders in gedachten hebben dan mooi op de foto te gaan. Hier kan ik natuurlijk niks aan doen. Ik doe altijd mijn best de mooist mogelijke foto’s te maken.