New Born

Een newbornshoot is de meest bijzondere periode om vast te laten leggen van uw kindje. De baby’s zijn nog zo klein en veranderen enorm snel. De newbornshoots vinden plaats binnen 14 dagen na geboorte in mijn studio. Iets later kan ook nog wel, maar dan worden de diepere slaapjes en het makkelijk poseren steeds lastiger. Het kan altijd voorkomen dat baby’s tijdens de shoot niet willen slapen. Ik zal er alles aan proberen te doen om dit wel te laten lukken, maar als het niet lukt kunnen er alsnog wel leuke foto’s gemaakt worden alleen het poseren lukt dan (bijna) niet. Veiligheid van de baby’s staat bij mij voorop!

In mijn studio zal het tijdens de newbornshoot erg warm zijn. Dit is erg aangenaam voor de pasgeboren baby’s. Het liefst wordt de baby hier in de studio gevoed voor we beginnen met de shoot. Neem altijd voldoende voeding mee als je flesvoeding geeft. Een speentje en omslagdoek is ook aan te raden.  

Wil je met eigen kleding op de foto? Probeer dit dan aan te trekken voordat je naar mijn studio gereden komt. Als baby’s omgekleed worden, bestaat er een grote kans dat ze wakker worden. Wil je kleding van mij aan? Trek dan makkelijke kleding aan om om te kleden. Ik heb erg veel leuke kleding en accessoires. Deze mogen gebruikt worden. Het kan zijn dat je erg veel dingen leuk vindt, maar dat de baby dat niet toelaat. Sommige baby’s vinden het niet fijn omgekleed te worden of teveel aangeraakt te worden. Ik kijk na wat de baby toelaat en ga niet verder als de baby het niet fijn meer vindt. Wil je foto’s meer naturel? Dat kan natuurlijk ook! Ik fotografeer alleen geen hele newbornshoots naakt!

Probeer tijdens de shoot zelf zo rustig mogelijk te zijn. Baby’s pikken snel signalen op en als je zelf niet ontspannen bent, zal de baby ook minder snel ontspannen zijn.

Broertjes/zusjes mogen mee op de foto. Dit is wel op eigen risico. Er zijn extra prikkels tijdens de shoot en dit komt niet altijd ten goede van de foto’s van de baby zelf. Een newbornshoot duurt ook vrij lang (gemiddeld 2 uur) en is voor sommige broertjes/zusjes dan ook te lang om rustig te blijven.

Ouders mogen ook mee op de foto indien ze dat wensen. Niet iedereen vindt dat zo snel na de geboorte fijn, maar de mogelijkheid is er natuurlijk wel!

Ook is het mogelijk met een newbornshoot speciale bewerkingen te laten maken. Deze kun je vinden onder het kopje “extra opties na een shoot”. Daar zitten wel extra kosten aan verbonden.

Om een newbornshoot te boeken kun je het beste al je uitgerekende datum doorgeven. Ik hou er dan in mijn agenda rekening mee dat de baby rond die periode geboren zal worden. Als de baby geboren is dan hoor ik dat graag zo snel mogelijk, aangezien de periode waarin de shoot plaats kan vinden maar kort is! Het kan zijn dat ik al vrij vol zit, dan is de keuze qua mogelijkheden wel wat minder.

Fotoshoots met kinderen zijn altijd op eigen risico. Het kan natuurlijk voorkomen dat kinderen iets anders in gedachten hebben dan mooi op de foto te gaan. Hier kan ik natuurlijk niks aan doen. Ik doe altijd mijn best de mooist mogelijke foto’s te maken.